Tangram blog

szövegek zenékről

Ingyenes zenefeltöltési lehetőség hamarosan a Spotifyon

Szeptember 20-án jelentette be a Spotify, hogy hamarosan a független zenészek (akik nem tartoznak nagyobb kiadóhoz - például a Tangram is) ingyenesen tölthetik fel új számaikat vagy albumaikat a streaming szolgáltatásba.

880x495_cmsv2_7e288127-d37c-577b-9b6d-180537f9a0a4-3119066.jpg

Eddig ugyanis úgy ment a dolog, hogy úgynevezett disztribútorokon keresztül (CDBaby, Onerpm, Freshtunes stb.) lehetett a nagyobb digitális áruházakba bekerülni, aminek vagy éves díja volt, vagy egyszeri nagyobb összeget kellett fizetnie a zenészeknek. Mostantól azonban - legalábbis a béta verzió kifutása után - közvetlenül a Spotifyra lehet a "Spotify for Artists" szolgáltatással publikálni új zenéket. Ezzel a zenészek bevételei növekednek, hisz nem kell majd súlyos (helyenként akár 60%-os) jutalékot fizetniük a disztibútoroknak, hanem csak ketten osztoznak a Spotify-jal a bevételeken, ami mindenképpen dícséretes. Várjuk az Apple válaszlépését az ingyenes iTunes feltöltéssel!

A bejegyzés trackback címe:

https://tangram.blog.hu/api/trackback/id/tr8614261001

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tangram blog

Fabók Péter ambientzenész blogposztjai

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása